İnşaat Teknik Hesap Araçları
Merdiven Basamak Rıht, Genişlik Hesabı
Merdiven hesap programı iki yönlü çalışmaktadır, Merdiven uzunluğu hesaplama ve Merdiven basamak genişliği hesaplama.
Merdiven uzunluğu seç butonu ile merdivenin kullanım yerine göre merdiven basamağı rıht ve merdiven basamağı genişlik ölçüleri ilgili yerler işlenecektir, mevcut alanın kat yüksekliğini de girdikten sonra hesapla butonuna basmanız yeterlidir, program sizin için istenen merdiven hesaplarını yapacaktır.
Merdiven Uzunluğu Bul
Kat Yükseklik
Rıht Yükseklik - a
Basamak Genişliği - b
Merdiven Uzunluk
Rıht Adet
Basamak Adet
...
Basamak Genişliği Bul
Kat Yükseklik
Rıht Yükseklik - a
Merdiven Uzunluk
Basamak Genişliği - b
Rıht Adet
Basamak Adet
...
2*Rıht + Basamak= 60-64 Kontrolü
Bina Ağırlık Hesaplama Aracı
Bina ağırlığı hesaplama, ev ağırlığı, konut ağırlığı hesaplaması için kat alanı ve katsayısı bilgilerini girmeniz yeterlidir. Yapının kaç ton ağırlığında olduğunu program sizin için hesaplayacaktır.
Malzeme Ağırlık Hesaplama
Bina ağırlığı hesaplama, ev ağırlığı, konut ağırlığı hesaplaması için kat alanı ve katsayısı bilgilerini girmeniz yeterlidir. Yapının kaç ton ağırlığında olduğunu program sizin için hesaplayacaktır.
Çatı Eğimli Alan Hesabı
Çatı eğimli alan hesabını yapmak için en, boy ve eğim bilgilerini birimlere dikkat ederek giriniz.
Isı Yalıtım Hesabı
Karot Sonuçları Beton Dayanım Tespiti
Değerleri " - " ile ayırabileceğiniz gibi, excel sütunundan hücreler olarak da kopyalayabilirsiniz.
-
Hesaplamada kullanılan 2018 Deprem Yönetmeliği İlgili Madde
15.2.4.3 – Malzeme Özellikleri: Her katta kolonlardan veya perdelerden TS EN 12504-1’de belirtilen koşullara uygun şekilde en az üç adet beton örneği alınarak deney yapılacaktır. Uzunluğu ve anma çapı birbirine eşit ve 100 mm olan karotların deneye tabi tutulmasıyla bulunan dayanım değerleri, herhangi bir katsayı uygulanmaksızın mevcut beton dayanımının tayininde kullanılabilir. Farklı uzunluk/çap oranlarına sahip karotlardan elde edilen deney sonuçlarının dönüştürülmesinde, uygun dönüştürme katsayıları esas alınmalıdır. Toplam örnek sayısı üç ise istatistiki olarak değerlendirme yapılmaksızın örneklerden elde edilen en düşük basınç dayanımı mevcut beton dayanımı olarak alınacaktır. Örnek sayısı üçten fazla ise örneklerden elde edilen (ortalama eksi standart sapma) değeri ile (0.85 çarpı ortalama) değeri arasından büyük olanı mevcut beton dayanımı olarak alınacaktır. Bir grup beton örneğine ait deney sonuçları arasında en küçük değer ile geriye kalan sonuçların ortalaması arasındaki farkın değerlendirilmesi ile en küçük değerin istatistiki olarak sapan bir sonuç olup olmadığı kontrol edilecektir. Bu amaçla, gruptaki numune sonuçlarının değerlendirilmesinde, en düşük tek değer, geriye kalan diğer sonuçların ortalamasının %75’inden daha düşük ise bu numune değerlendirmeye alınmaz. Donatı sınıfı 15.2.4.2’de açıklandığı şekilde sıyrılan yüzeylerde yapılan görsel inceleme ile tespit edilecek, bu sınıftaki çeliğin karakteristik akma gerilmesi mevcut çelik dayanımı olarak alınacaktır. Bu incelemede, donatısında korozyon gözlenen elemanlar planda işaretlenecek ve bu durum eleman kapasite hesaplarında dikkate alınacaktır.